Styckningsdelar inget för Jordbruksverket

Besökte den förträffliga konferensanläggningen Hooks Herrgård i fredags. Visserligen bara för en mycket bra lunch på väg till lilla C. i Malmö; mycket prisvärd buffé med sill- och smörgåsmatsbord, två huvudrätter och desserter; tiramisu, chokladmousse och hemgjord ostkaka…

Samtidigt svämmades restaurangen över av anställda på Jordbruksverket och jag kunde inte låta bli att överhöra en delikat diskussion mellan några anställda. Frågan gällde vad som menas med flapstek. Ingen styckningsdel som visserligen finns på svenska kor men kocken menade förmodligen det amerikanska flap steak. Jordbruksverkarna förklarade självsäkert för den frågande kollegan att det var innanlår; Fel, en flapsteak kommer närmast från det vi kallar högrev… Och tittade man närmare på köttskivorna var de smala, grova och inte vackert runda och fintrådiga som är kännetecknet för innanlår.

Själv hade jag precis förklarat för H. att jag trodde det var Flanskstek eller möjligen luffarbiff…Kändes jättebra att var bättre på svenskt kött än jordbruksverket…

Viktigast av allt är ändå att Hooks herrgård har en mycket god lunch som är väl värd den lilla extra vägen som det innebär att åka över Hook istället för att bara dundra vidare på E4  söder om Jönköping.

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

2 svar to “Styckningsdelar inget för Jordbruksverket”

  1. Ann-Sofie Says:

    En jättebra blogg med bra tips. Tack särskilt för konserveringsmetod utan k-medel! Fortsätt att skriva!!!

  2. Marie Says:

    Flapsteak skärs ut ur nedre delen av Sirloin enligt den amerikanska styckningsmallen. Dvs inte i närheten av svenska styckningsdelen högrev.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: