Grillat dagen efter

Idag är det visserligen köttfrimåndag men rester ska alltid tas hand om tycker jag…

Så blev det över kött och grönsaker från gårdagens grillmiddag? Gör en läcker och fräsch sallad på säsongens späda vitkål, salladsblad, lök och toppa med grillresterna. Här har vi använt skivad grillad flanskstek, grillade champinjoner och zucchini. Bonusmat med andra ord; Nästan klar och redan (i det närmaste) betald middag.

  • Gör så här: Börja med att strimla den späda vitkålen, isbergssalladen eller machébladen och stjälksellerin. Lägg i botten på ett stort fat.
  • Skär den kokta potatisen i bitar och strö över.
  • Strimla den grillade (eler stekta) zucchinin. Fördela zucchinin och de grillade (eller stekta) champinjoner över salladen.
  • Strö över kaprisen.
  • Skiva det grillade köttet ( eller skivor av rostbiff) och lägg i mitten av salladen.   Strimla löken och lägg på köttet. Peppra också lätt.
  • Dags att röra ihop senapsdressingen: Lägg senapen i en skål och droppa i oljan under omrörning. Öka mängden succesivt allt eftersom senapen sväljer oljan. Rör också i vinägern och vatten. Smaksätt med pressad vitlök.

Det här receptet hittar du också på Mums miljömat och där finns även näringsberäkning: www.mumsmiljomatse

Ps. på bilden har vi använt en fin marinerad flankstek från Hälsingestintan, den mindre utmanaren till Scan och som alltid hänger sitt nötkött.

Annonser

Etiketter: , , ,

Ett svar to “Grillat dagen efter”

  1. milla Says:

    Har en utmaning till dig på min blogg om du har lust:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: