Pissaladière dagen efter linssoppans dag

Tack alla som gjort Linssoppans dag till en fest och än en gång visat att linssoppa är läckert och lättlagat. Vad jag förstått av spridda rapporter har vi varit många som kokat linssoppa och ännu fler som njutit en tallrik eller två. 

Riktigt, riktigt många har visat sitt gillade för linssoppa och linssoppans dag på facebook och Twitter. På Kravs facebooksida har över 22 000 visat sitt gillande berättar pressansvarig Kristin Cooper. Det blir svårt att slå till nästa år. Målet är förstås i huvudsak att alltfler ska upptäcka linssoppans gastronomiska och miljömässiga fördelar… Men visst vore det roligt om Linsoppans dag också kunde bli en ny, självklar  matdag.

Ikväll fredagsmyser vi och jag bakar en Pissaladière, en pizza från Provence. Supergod och mycket vacker. Eftersom andra uppgifter kallar är jag lat och hänvisar via direktlänk till mumsmiljömat för sidan och enbart för recept .

Får jag fresta med en bild på den färgsprakande pissaladièren:

 Ps: Gillar du inte ansjovis (skarpsill) – byt till svarta oliver och kapris…

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: