Bästa vegetariska ekogodiset

Trött på skumma tillsatser, farliga färger och kokta grisöron (gelatin) i påskgodiset? Kolla tidningen Hälsa nr 4. Där har jag testat ekologiskt och vegetariskt påskgodis! Tyvärr ligger testen inte ute men i Hälsa finns mycket läsvärt…

Långt ifrån allt ekogodis är vegetariskt men det finns tillräckligt mycket för att fylla flera påskägg.

Etiketter: , , , ,

3 svar to “Bästa vegetariska ekogodiset”

  1. Erik Lind Says:

    Vad är det för fel på grisöron i godiset, jag blev positivt överraskad när du skriver att de faktiskt används i matlagningssammanhang.

  2. lottabrinck Says:

    Nej, det är det väl inte fel på själva öronen…
    Under förutsättning att man dels talar om vad gelatin egentligen är så att alla vegatrianer och muslimer/judar kan välja bort just det godiset. Och hur ser själva hanteringen ut av slakteriavfallet, som grisöron räknas till?
    Gelatin som kokas på grisöron, kohud osv. ger ingen näring som människan kan ta upp. Kanske vore det bättre att spara sådant avfall till djur som kan bryta ner gelatinet till näring?
    Min egen åsikt är: mindre mängd sockrat godis men av högre kvalitet än mer billigt av dagens ”sötade slakteriavfall”.

  3. erik lind Says:

    Fast att öron räknas som slakteriavfall är väl ett resultat av dagens svenska matkultur mer än något annat, min thailändska svägerska tycker att öronen är det godaste på hela grisen. För några år sedan var ju även kinder klassificerade som slaktavfall, idag har ju de klassificerats om och säljs på många restauranger. Matvanor kommer och går, styckdetaljerna består.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: