Dags för julsill

Skynda, skynda att lägg den hela salta sillen i blöt om du vill hinna göra glasmästarsill till jul. I mitt tycke bör den vattnas ur i 12-24 timmar (byt vatten för den kortare tiden) och därefter ligga i sin sötsura lag i 2-3 dagar…

Krydd-, senapssill och vanlig inlagd görs på filéer tillskillnad från glasmästarsill. Där lägger man ju in hela sillar som bara skivas – ryggben och skinn ska var kvar. Ett superrecept hittar du här: Glasmästarsill på prinsessvis – den innehåller rejält med kryddpeppar, ingeföra, pepparrot, rödlök…

 Fördelen med att göra sill av filéer att den sillen inte behöver ligga i kryddlagen mer än en dag eller två. Dessutom kan du köpa hela salta filéer i en bra fiskdisk. Dessa behöver bara ligga i blöt i 12 timmar. Sedan är det dags för kryddlagen. 

Ett bra recept på ”Senapssill på Kista vis” hittar du här. Min senapssill föredrar jag med vitlökssting.

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: