Två nya ekovin till sommaren

I helgen provade vi två trevliga ekologiska viner från Bibendum. Dels chilenska Éntico Reserva 2009 (art: 90314) och Clos des 3 Sources 2008 (art.95672) från Provence. Att det är frågan om sydliga viner dvs vin odlat i värme är ingen tillfällighet. I varma torra klimat är det lättare att odla ekologiskt – mindre risk för mögel- och svampangrepp.

Etnico är ett mycket fruktigt vin, känslan av mörk mustig saft infann sig när näsan doppades i glaset – borde med andra ord passa oss svenskar – av druvorna Syrah, Merlot och Cabernet Sauvignon. Ett vin som smakar utmärkt en varm kväll kväll när det vankas grillat. Oavsett om det gäller nöt, fläsk, kyckling eller skaldjur med en örtkryddad sås. Väl värd sina 77 kronor.

Clos de 3 Sources 2008 är ett mer komplicerat vin med längre eftersmak och mer kryddighet. Vinet är trots detta ett friskt bärigt vin som mycket väl hör hemma bland sommarmaten; Inte bara till grillade rätter utan även till en läcker sallad med ost, pasta eller kyckling, torkade tomater, grillade grönsaker och örtkryddor. Vinet är gjort på druvorna:Syrah, Mourvèdre,
Cabernet Sauvignon, Carignan och kostar 95 kronor.

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: