Ny vara: Magbakterier i smaklig dryck

Har provat några nya ”förstärkta” juicer från Proviva. Det är ju frågan om drycker eftersom de innehåller tillsatser i form av dels socker men också spannmål; havremjöl och maltmjöl av korn. Och det ska sägas direkt; företaget lanserar dem inte som juicer utan som fruktdrycker. Men vi är ju många som dricker dem som morgonjuice.

Provivadrycker innehåller ju också levande magvänliga bakterier, Lp 299v. (Och dessa kräver havre och kornmalt för hålla sig levande). Vet att många är skeptiska till vitsen med probiotika i drycker men jag känner faktiskt flera personer med långvariga magproblem som blivit hjälpta av just provivadrycker! Och som önskar tabletter med provivabakterier att ta med på utlandsdresan. Magbakteriena funkar åtminstone för somliga.

Jämfört med vanlig apelsinjuice innehåller proviva alltså tillsatt socker. Närmare bestämt 5 %, låter mycket kanske och jag skulle personligen föredra syrligare drycker. Men jämfört med helt ”naturlig” juice blir totala sockerinnehållet ändå i stort sett den samma.
Hur smakar dryckerna? Matspionen har smakat på de nya; Apelsin passion, Apelsin blodapelsin blodgrapefrukt samt Mango. Som mangoälskare tycker jag den är godast som mellanmålsdryck. Medan grapen är trevligt syrlig och aning besk. Perfekt att väcka morgonmunnen med.

Näringsinnehåll: ett litet glas (100 ml) ger: 40 kcal, 9 g sockerarter (såväl tillsatta som naturliga från frukten), 35 mg Vitamin-C.

Pris; Lite dyrare än standard juice: ca 19:90 per liter eller 14:90 för 350 ml i s.k. on-the-go flaska.

Men min största fråga är: När lanseras den första drycken gjord på ekologiska råvaror?

Annonser

Etiketter: , ,

Ett svar to “Ny vara: Magbakterier i smaklig dryck”

  1. lisen Says:

    Mango är min favorit! Vet inte hur mycket den påverkar magen egentligen men jag inbillar mig att den gör gott iaf. Tycker att priset är överkomligt för den goda smaken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: