Dags att köpa saltsill till Påsk

Nu är det hög tid att köpa hel eller filead saltsill om du vill ha ”riktig” sill till Påsk. Den egen inlagda från salta filéer blir så myckt bättre än de färdiga filéerna från burk och ask som finns. Tycker åtminstone jag. De färdiga filéer har en bismak och inte de äkta råa saltsmaken.

Så hasta till butiken efter feta fina sillar. Ta ur dem: men låt skinn och ryggben vara kvar. Lägg i rikligt med kallt vatten i 1 dygn för hela sillar (urtagna). Filéer kräve bara 6-8 timmar.

Ska fjäska för L. och göra något hon kallar ”Skärgårdssill” dvs saltsill i yoghurt (creme fraiche), en aning majonäs, strimlad purjo, dill och romkorn. Recept kommer.    

Ps. Ge inte upp om du inte hittar saltsill i första bästa butiken. Utmärkta Coop Konsum Rådhuset (Stockholm) hade varken filéer eller hel saltsill. Detta säger kanske mer om vilka som handlar i butiken än om butiken – Välbetalda 60-70 talister gillar inte att lägga in sillen själva.

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: