Närproducerat på Järvafältet

I lördags shoppade jag närproducerat så det visslade om det! Trots Stockholmsstads adressen Kista visade sig att vi bara har 4 km (per fot) till närmaste bondgård och gårdsbutik. 

Hästagård 4 H kan man köpa lådor av lamm, nöt- och griskött. Det  kommer från djur som betat de ljuvliga kulturmarkerna på Järvafältet. På Järvafältet har det producerats mat sedan åtminstone 1300-talet! Och nu är vi åter där. Ibland tar utvecklingen många kringel i krokar innan den kommer rätt.

Vi köpte en låda griskött! Nassarna bökar fritt som alla kravgrisar och får till 95 % vegetabiliskt foder av utgången mat från ICA Maxi Häggvik! Slakten sker på lilla Skeboslakterie för nöt, lamm och på Husa gård för gris, båda ligger i Uppland. Vi köpte dessutom ekologiskt nakenhavre som likaså odlats på Järvafältet. Kan det bli bättre?

Hur hittar man hit. Ni som inte bor här i Mittens rike, i någon av Järvfältets förorter, åker vägen mellan Hjulstakorset (E18) och Akalla. Vi andra kan faktiskt ta cykeln och sikta in oss på kullen bortom Granholmstippen. Fika och äta lunch finns det också möjlighet till. Öppettider: Torsdag: 11 -19, lör-sön: 11-16.

Annonser

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: