Fin fisk från Findus – ny vara

God smak och inga konstiga tillsatser innehåller Findus ”Ryggfiléer av torsk”.

Två ryggfiléer á 125 g är förpackade i ”portionspåsar” med en klick kryddsmör. Själva portionspåsen gör att fisken ”ångkokas” till perfekt smak och konsistens. Det stämmer. Av de två olika sorterna: citron- och persiljesmör samt nordiska (dill, gräslök) kryddor, gillar jag den förstnämda allra bäst. Citronen syrlighet lyfter.

Fisken blir bäst i 190 graders ugn i 25 minuter. Mikron fungerar men rekommenderas inte. Här kommer min första invändning. Att värma upp ugnen för ett par torskfilér känns som (=är) energislöseri. Näst frys och kyl är ugnen den största energiförbrukaren i köket.

Min andra invändning är priset: ca 32 kronor för 2 portioner. Det blir ett kilopris på fisken 128 kronor. Eller tänker jag fel; är priset okey, jämfört med färsk torskfilé? Denna torsk är i allafall ett bra alternativ för alla som inte har tillgång till färsk fisk.

Fisken är MSC märkt och det är förstås en förutsättning för att man vill köpa den. MSC och KRAV garanterar ju att fisken inte kommer från utfiskningshotade bestånd och hela fisket bedrivs ansvarsfullt.

Men varför Findus förbryllar ni oss med en egen fisksymbol- fish for life? Även denna liksom MSC är en liten blå fisk. All fisk är nyttig så det behöver ni inte tala om för oss. Kommer ”fish for life  symbolen” också att pryda fiskar som inte är MSC eller KRAV märkta? Har redan fått frågor från konsumenter om vad ”Fisk for life” står för. Företagsmärkningar hjälper ytterst sällan, de stjälper.

Annonser

Etiketter: , , , ,

2 svar to “Fin fisk från Findus – ny vara”

 1. CrimsonAnna Says:

  Lite löjligt att sätta på en egen märkning när de redan fått MSC-märkning. Jag applåderar din klarsynthet och att du pushar för MSC-märkningen

 2. maria paulsson Says:

  hej
  jag heter maria och skulle vilja komma i kontakt med dig, maila mig gärna på maria@stila.nu

  tack, bästa hälsningar
  maria paulsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: