Nyskapade semlor; hot eller möjlighet?

Denna fråga avhandlas just nu på Epstein i P1. Och det är klart äter man semlor redan på annandagen hinnar man ju tröttna på den gamla vanliga när väl fastan infaller.

Vi, semmelfundamentalister som håller oss till  fettisdagen och som nästan skäms att över att vi äter den hela 7 gånger om året iställetf för den enda gången (det är ju bara en fettisdag om året) som egentligen är det rätta!! Vi har inte detta problem.

Äter man semlor bara de 7 tisdagar som fastan innehåller behöver man inte kladda med bär, vanlijkräm, choklad, wienerbottnar eller andra förvanskningar. Då är den enda: med luftig kardemumma smakande bulle, mycket nästan rinnande fyllning av inkråm, mandelmassa (gärna hemmagjord) och len vispad grädde, den allra bästa  och den mest fulländade…

Vi semmelfuntamentalister hinner aldrig trötta på fettisdagsbullar. För mycket och för lite skämmer allt. Överflöd är som alltid lustens död.

Annonser

Etiketter: , , , ,

3 svar to “Nyskapade semlor; hot eller möjlighet?”

 1. Lena Says:

  Haha! Där slog du huvudet på spiken! Fast jag gillar inte semlor eller annat sånt sött. Hetvägg kan jag äta var tredje år men bara om någon bjuder. Inte av snålhet utan för att jag inte skulle få för mig att köpa en själv. Så gott är det inte. Måtte vara fel på mig 😉

 2. lottabrinck Says:

  Jag äälskar semlor!
  Om de är små, hembakade och mycket goda. Och som sagt var bara 7 gånger om året.
  Men absolut inte med varm mjölk, har nästan fobi för varm mjölk. Kan absolut inte få ner välling men inte heller varm mjölkchoklad.

 3. Lena Says:

  Hembakade kan ju gå an 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: