Ännu mer God Morgon juice

Det var längesedan vi övergav den koncentrerade  juicen. Numera bär vi hem vattnet också. Kanske bättre smakmässigt, men ingen lysande idé från klimatsynpunkt.

Den riktig goda juicen är dock fortfarande den som kallas ”nypressad” dvs. den görs direkt av nypressade frukter, upphetas minimalt och inte går omvägen runt ”pulp”. Visserligen är den inte lika färsk som den du pressar själv men nästan lika god. Tyvärr är ”Nypressad” i särklass dyrast:  25;50 för 750 ml dvs. 34 kronor litern. De övriga Sunny Pinapple, Berry Delight,  Kiwi Dream, Morning Orange kostar 21:90 litern.

Så vad tycker jag om det nya premiesortimentet ”Extra Fine” från Arla och Rynkeby Foods Danmark.

+  ”Extra Fine Nypressad” har den där syrligheten som en riktig juice ska ha. Även Berry Delight har en syrlig smak men den kunde smaka lite mer svarta vinbär.

+ Att Berry Delight innehåller svarta vinbär. Mer svarta vinbär till folket. Denna superfrukt som slår de flesta andra bär. Både full av vitaminer, antioxidanter och oöverträffade smaker.

– De övriga är goda men för söta tycker jag som gillar när det i killar i salivkörtlarna.

– Och varför döda en del av svartvinbärssmaken med jordgubb i Berry Delight? Sedan är det förstås jättesorgligt att den inte är full av svenska bär utan polska och italienska. Det beror väl på att vi i Sverige glömt bort att odla bär och grönsaker…och inte på dansksvenska Arla väljer bort den svenska råvaran.

– Varför använda engelska eller svengelska på förpackningarna – tänk vad tokigt det känns med Fine Nypressad.

– Varför heter det Berry när det mesta i förpackningen är äppeljuice och varför Sunny Pinapple när det snarare handlar om apelsinsjuice med 25 % ananas? Ett otyg som Arla långifrån är ensamma om. Hur många granatäppel- eller blåbärsdrycker finns inte på marknaden som bara innehåller några ynka procent av granatäpple eller blåbär.

  
 

 

Annonser

Etiketter: , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: