Chili med två sorters bönor – Meatfree monday

En snabb, mättande och het bönrätt denna alla hjärtans dag.

Chili betyder ju inte bara kryddan chilipeppar utan också en stuvning kryddad med chilipeppar. Hettan avgör du själv…

Det här behövs ill 4 portioner: 4–5 dl kokta bönor (burk), 1 burk (400 g) bönor i tomatsås, 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor, 1 grön paprika, 2 msk rapsolja, ½-1 tsk chiliflakes, 1/2 tsk spiskummin, 1 krm  malen muskot, 1 tsk oregano

  • Gör så här: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och finhacka paprikan.
  • Hetta upp oljan i en stekgryta. Fräs lök, vitlök och paprika några minuter.
  • Strö över chili, spiskummin, muskot och rör om.
  • Häll på bönorna, strö över oregano och späd med lite vatten. Låt småkoka i några minuter.
  • Smaka av med salt och servera chilin med riven ost eller gräddfil samt strimlade blad, pickeles, någon salsa och förstås en hög med varma mjuka tortillor eller varför inte tunnbröd. Kokt  quinoa är också gott till.

 Vegantips: Ersätt osten och gräddfilen med mosad avokado spetsad med citron

Etiketter: , ,

Ett svar to “Chili med två sorters bönor – Meatfree monday”

  1. CrimsonAnna Says:

    Har lagat denna och jag kan intyga att den är enkel och mycket god. Det finns ett stort utrymme för kul expriment.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: