Mustigt tomatsås till pasta – fredagsmysmat

Kokade förra veckan en mustigt, läcker tomatsås till den färska, fyllda spenatpastan. Riktigt snabb mat och utmärkt till ett glas italienskt rödvin…

Som bas hade jag Muttis nya Polpa – krossade tomater med basilika. En fördel med krossade tomater – enligt Matric i Sverige – är att de är färdigkokta och såsen behöver därmed inte koka länge för bästa smak!   

Det här behövs till 4 portioner: 1 stor gul lök, 2 vitlöksklyftor, olivolja, 1 burk (400 g) krossade tomater med basilika smak ( eller krossade tomater + 1 msk finhackad basilika), 1 tärning kyckling (eller grönsaks-) buljong eller buljonggelé, 5-6 pellets (100 g) hel fryst spenat, 2 msk ketchup, salt, svartpeppar, 2-3 msk creme fraiche 

  • Gör så här: Skala och finhacka löken och skiva vitlöken.
  • Fräs lök, vitlök några minuter i några matskedar olivolja.
  • Tillsätt tomater, buljong och koka upp.
  • Lägg i spenat och ketchup. Späd med vatten och du vill ha en flödigare sås. Koka åter upp.
  • Smaka av med salt, peppar och rör i creme fraiche.
  • Blanda den nykokta pastan med riktigt varm tomatsås.
  • Servera med svartpeppar, parmaost att riva och förstås en knaprig sallad ex. finstrimlad kålrabbi, fänkål, rödlök och bitar av apelsin. 

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: