Bojkotta Hittaforetag.se – de lurar dig!

Jag är lurad, grundlurad av Hitta.se. (- fast det är egentligen hittaforetag.se inlägg ovan)   Så alla ni som blir uppringda av Hitta.se (hittaföretag) säg nej, nej, nej. Tro inte på något de säger. Slut aldrig, aldrig ett avtal med dem.  Varför? Här kommer min historia:

En säljare från Hitta ringer upp mig och berättar vitt och brett om hur många träffar jag har. Jag frågar vad det kostar att vara införd hos dem. Priset är 5000. Tycker att det är alldeles för dyrt. Säljaren säger då: Men då skulle du ha sagt upp avtalet för 3 månader sedan! Det vet jag inget om hävdar jag bestämt. Han fortsätter, sänker priset med en tusenlapp och spelar in ett ja från mig samtidigt som jag hela tiden protesterar och hävdar att jag känner mig lurade.

Några dagar senare får jag ett avtal samt faktura. På avtalet benämns min tjänst som: intro!! Kollar mina utbetalningar: har aldrig betalat något till något Hitta.se. Kollar mina avtal. Jag har inget avtal med Hittaföretag.se och finner förstås inte heller någon uppsägningsblankett från Hittaföretag.se

Tror att något fel är begånget. Ringer kundtjänst och ber att få tala med chef. Blir lovad att chef ska ringa upp. Ingen chef ringer och ingen annan heller.

Jag ringer fem gånger mellan den 17 till 26 januari. Först runt 17.00 den 26 ringer en chef. Hon säger: säljaren har inte hävdat att jag betalt något under samtalet. Hon säger att jag  ska ha sagt ja till ett nytt avtal! Jag hävdar att det är under protest möjligtvis och framförallt på grund av falsk förespegling. Hon lovar att lyssna på inspelat samtal (hävdar att det inte går att radera i det!). Och hon lovar att återkomma till mig.  

Hon ringer inte, har ännu inte ringt utan jag får en påminnelse på fakturan. Den 2 februari skriver jag ett mail och ber att få svar. Inget händer. Idag skickar jag ett rekommenderat brev till Hitta och ber om svar.

Den stora frågorna är; förutom det uppenbara bedrägeriet jag blivit utsatt för;

 • Är jag ett undantag, ett beklagligt misstag.
 • Eller är det jag utsatts för en gängse metod att få kunder? 
 • Anser Hitta.se att tveksamma metoder är värda att riskera sitt goda namn för?
 • Är kunder som känner sig lurade och överkörda  bra reklam? Är det så man ska känna sig efter att använt sig av Hitta.se

Nu väntar jag på svar från Hitta.se. Så länge som de inte medger att de gjort ett misstag uppmanar jag alla såväl frilansjournalister (som jag) och andra att undvika att söka på Hitta.se och framförallt teckna inga avtal med dem. Använd google istället!

Annonser

Etiketter: , , , ,

15 svar to “Bojkotta Hittaforetag.se – de lurar dig!”

 1. Lena Says:

  Tack! Mycket bra att du varnar med stora bokstäver.
  Höll på att bli tvångsanslutten till IP-telefoni men i sista stund (då hon kläckte ur sig att samtalet skulle spelas in där jag godtog att hon skulle skicka papper) hann jag säga högt och tydligt; Jag säger NEJ, absolut NEJ, jag säger NEJ här och nu! Tjejen som ringt upp la bara på luren i örat på mig. Väntade ett par veckor innan jag med en suck av lättnad insåg att jag inte skulle få någon faktura eller papper där jag sagt ja med bindande avtal.
  Jag hade ju först tackat ja till information men insåg att det skulle ha skickats ett avtal till mig.
  Jävla bedragare!
  Lycka till!

 2. lottabrinck Says:

  Tack för stöd

  Jag mitt dumma nöt utgår inte från att människor i min telefon ljuger! Det vet jag att de nu gör om de är försäljare…Eller är det ett missförstånd Hitta.se?

 3. Anna Says:

  Om du tittar på följande länk så ser du att hitta.se inte har något med hittaföretag.se att göra.

  http://www.mediebyrå.se/2010/07/hittase-stammer-hittaforetagse/

  Se även http://www.e24.se/business/internet-och-teknik/soksajter-eldorado-for-blufforetagen_1936165.e24

  mvh
  A

 4. lottabrinck Says:

  Förfärligt! Känner mig ännu mer lurad.

  Ursäkta äkta Hitta.se. Ska genast ändra i rubriken!

  Men vad gör jag! Polisanmäler jag eller?

 5. Anna Says:

  Det du gör är att du bestrider alla fakturor från företaget och betalar inte in en krona så länge du inte skrivit på en orderbekräftelse. De kommer att försöka hävda att det finns en röstinspeling, dock så är detta inte sanningen. Kontakta Svensk Handel, de har full koll på hur man går tillväga. Lycka till!

 6. lottabrinck Says:

  Tack snälla för råd, jag ringer genast!

  För övrigt har jag försökt sprida info om företaget här och där!

 7. lottabrinck Says:

  Tack Anna, än en gång. Nu har jag fått rätt mot Hittaföretag.se. Härligt och har lagt happy end på bloggen.
  https://lottabrinck.wordpress.com/2011/02/23/hurra-har-sluppit-ur-falska-hittaforetags-nat/

 8. Gert Lissmats Says:

  Hej !
  Sitter med en faktura i handen från Hittaforetagen.se… Har också blivit grundlurad. De påstod att jag haft ett gratis abonnemang som skulle sagts upp för över en månad sedan och nu var bindande för 24 månader a 1000 :- kr i mån + moms och administrationsavgifter. Sa att jag inte kan påminna mig något sådant avtal. De lovade då vara riktigt ” generösa” och häva mitt avtal efter bara 6 månader. Sa att jag skulle gå vidare med det och då blev det tal om inkasso och stämning. Var så f-bannad att jag inte visste vad jag skulle göra… dum som man var svarade jag JA på deras inspelade avtal….. under protest. Har heller aldrig varit med om otrevligare och hotfullare teleförsäljare.

 9. lottabrinck Says:

  Bestrid fakturan! Skicka ett rek. brev till Hittaföretag. Se Annas ininlägg ovan! Tror inte att det är försent.

  Polisanmäl Hittaföretag.se också och anmäl till Svensk Handel!

  Jag fick hjälp av Martin Kroon på Svensk Handel och slapp ut ur Hittaföretagsnät tack vare dem. Läs vidare på min blogg: https://lottabrinck.wordpress.com/2011/02/23/hurra-har-sluppit-ur-falska-hittaforetags-nat/

  Lycka till! Och varna alla du känner. Som egenföretagare omfattas man ju inte av konsumentköplagen och ångerrätten, tyvärr…

 10. Ardiana Says:

  Hej. Läser era inlägg och känner mig helt hjälplös. Jag drabbades av samma sak imorse. Under en halv timme blev jag lurad av försäljaren Martin Martinsson från hittaföretagen.se som lyckades spela in allt det han behövde. Han hävdade att det gratis avtalet som vi enligt honom tecknat har gått ut för 2 mån sedan och att jag ska betala 23 tkr exklusive moms Jag fattade inget.
  Först trodde jag att han hade ringt fel eftersom jag hade inget avtal med varken dem eller någon annan då jag inte kom längre än att bara starta företaget. Samtalet med honom slutade att jag gick med på att betala 12 935. Jag är fortfarande chockerad och förbannad på mig själv. Så korkad av mig. Jag misstänker att en faktura är på väg till mig. Är tacksam om ni berättar er historia, om hur det har gått för er. Blev det en faktura från dem? Vad gjorde ni sen?

  Jag är helt deprimerad nu.

 11. Gert Lissmats Says:

  Hej!
  Har för andra gången fått en faktura från dem. Förra polisanmälde jag och ska göra samma med denna. Skickade tillbaks förra fakturan med ett meddelande om att den inte kommer att betalas då det är försök till bedrägeri. Måste sända den rekomenderat. Kommer att göra samma sak med denna. Är heligt förbannad på den här jäkla bluffmakaren. Hoppas det löser sig för dig också ! M.v.h Gert

 12. lottabrinck Says:

  Deppa inte ihop Ardiana. Gör som Gert ovan; polisanmäl och anmäl till Svensk Handels lista.

  Läs mer här om hur jag gjorde och slapp ifrån att betala: https://lottabrinck.wordpress.com/2011/02/23/hurra-har-sluppit-ur-falska-hittaforetags-nat/

  Kontakta din medlemsorganistion också; de kanske kan hjälpa till med ev. juristhjälp. Skramla och skäm dem. Tyvärr hjälper inte konsumnetvägledaren till eftersom vi är egenföretagare och då gäller inte konsumentköplagen.

  Och släng på luren nästa gång någon telefonförsäljare ringer…Så gör jag numera. Branchen måste ta sitt ansvar, sanera och ta itu med sina avarter och skrumraskföretag.

  Lycka till! Du är inte den ende som blivit lurad men många har sluppit ur deras nät trots allt.

 13. Petra Sandberg Says:

  Vad ni än gör betala iinte till dessa parasiter de vill bara åt era pengar låt er inte luras på att ni blir mangalde utan lägg på luren och bestrid faktura o polisanmäl. Vid varje tillfälle ni får faktura av dem.
  Gå in på Svensk Handels och få råd hur ni bestrider dessa vidriga oseriösa äckel!!!!
  De kan aldrig få rätt och kräva eller hota med stora summor!!!

  http://www.dagensmedia.se/nyheter/dig/article3148344.ece

  ännu en lurad person som kommer att polisanmäla blogga överallt om detta….sprid vidare!!

  Petra

 14. lottabrinck Says:

  Bra Petra.

  Och alla ni som drabbas betala inte ett öre; Bestrid fakturan som oriktig och försök till bedrägarei. Polisanmäl och kontakta Svensk Handels varningslista.

  Var inte rädd för Företaget Hittafortaget.se – De är i satta i konkurs och utspelade…Det finns inget bakom deras hot.

  Betala inte, betala inte, betala inte

  Läs här hur det gick för mig:
  https://lottabrinck.wordpress.com/?s=Hittaf%C3%B6retag

 15. Thomas Henriksson Says:

  gode gud vad trött jag blir på den här jävla internetreklamen. jag upplever mig totalblåst av Tony Camsjö som är nån hotshot på htta.se. Den som är intresserad av deras bluffmetoder kan läsa mitt inlägg här: https://sites.google.com/site/thomasjurist/varning-foer-tony-camsjoe-hitta-se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: