Nudelsoppa med ägg – Köttfri måndag

Här kommer en av min favoritsoppor. Den är dessutom supersnabb så du hinner göra den ikväll.

Det här behövs till 4 portioner: 150 g nudlar, 3 ägg, 2 msk sesamolja, 250 g djupfryst hel spenat eller mangold, 2 salladslökar eller 1 liten purjolök, 1 vitlöksklyfta, 1-2 krm chiliflakes, 1.5 liter vatten, 1 buljongtärning/gelé, soja

  •  Gör så här: Börja med omeletten: Dela äggen i gulor och vitor.
  • Häll  ½ msk olja i en stekpanna. Stek först gulorna till en pannkaka, därefter vitorna till en. Rulla ihop, skär rakt över till strimlor.
  • Tina spenaten så att den kan delas i några större bitar (eller använd pellets).
  • Hetta upp olja i en kastrull som soppan kan kokas i. Fräs i någon minut skivad salladslök, skivad vitlök samt chilipeppar.
  • Häll på vatten och smula i buljongtärningen. Koka upp.
  • Lägg i nudlarna och koka tills de mjuknat.
  • Lägg i spenaten och sjud tills spenaten är riktigt varm. Smaka av med soja.
  • Lägg i omelettstrimlor. Servera soppan med bröd eller med extra nudlar till den riktigt hungrige.

Veganvariant: Byt äggen mot strimlor av tofu.

 Ps: Känner du igen den? Finns i min bok: Det vegetariska köket, Prisma

Etiketter: , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: