Fransk vardagssoppa med fläsk och potatis

Fortsätter med min kampanj att vi ska äta upp den ekologiska grisen som gav 0ss  julens ekoskinka. Nu är det dags för sidfläsket. Allra läckrast är den basturökta sidan…Det behövs inte stor bit för att sätta smak på torsdagens matiga middagssoppa.

Det här behövs till 4 portioner: 150 g rimmat (basturökt, om möjligt), 3 gula lökar, 1 stor purjolök, 1 vitlöksklyfta, 7 mellanstora (½kg)  potatisar, 1 liter buljong (1 gelépod/tärning + vatten), 1-2 tsk timjan, salt, peppar, persilja  

  • Gör så här: Skär fläsket i strimlor.
  • Skala, strimla den gula löken, purjolöken och vitlöken. Skala och tärna potatisen.
  • Lägg fläsket i en gryta som rymmer soppan. Lägg i kall gryta som kan du steka i det smakrika fettet.
  • Fräs all lök i grytan ner fläsket börjat fräsa. Rör om och låt fräsa några minter.
  • Tillsätt potatis, buljong, timjan och låta puttra tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter.
  • Smaka av med mer timjan, salt, peppar och strö över hackad persilja.
  • Riven lagrad ost kan vara gott till men är inte alls nödvändigt…

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: