Snabbaste sillen med enbär och sherry

En supersnabb sill för den som är sent ute eller inte gillar vanlig inlagd sill. Köp några burkar matjesill – helst med hela filéer. Och gillar man inte sherry går det förstås att byta mot annat torrt vin eller mot 50 % balsamvinäger och 50 % vatten.

Det här behövs till ca 8 bufféportioner: 3 burkar matjesill, Marinad: 2 msk vitvinsvinäger, 1 msk vatten, 3 msk rapsolja (neutral smak), 4 msk chilisås (med tomat och inte söt och het), 2 msk sherry, 2 msk krossade enbär

  • Gör så här: Slå av spadet på matjesillen och lägg ihop filéerna långsida vd långsida. Skär på skrå i 2 cm breda bitar.
  • Lägg över på ett fat.
  • Rör ihop marinaden och slå över sillen.
  • Efter några timmar är sillen klar att avnjutas. Mums!

Tips: Några gånger när jag glömt enbär har jag använt rosépeppar med mycket gott resultat.

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: