Glöm inte den hela salta sillen

Glöm inte att köpa hel salt sill från tunna såhär inför jul. Färdiga köpeburkar kan aldrig jämföras i smak och pris med egenrensad och inlagd sill. Sillen klarar flera dagar i kylskåp (orensad) om du inte hinner ta reda på den nu. Tänk bara på att inlagd sill blir som bäst efter ett par dagar i sin lag. Så undvik att lägga in sill på julaftonsmorgon.  

Att det är svårt att rensa sill och göra egnainläggningar är verkligen inte svårt. Kolla här tex.: glasmästarsill och senapsill. Båda recepten klar en sillnovis!  Och till er alla som gillar köpt senapsill: Hemlagad är något helt annat. Pröva och se.

Tips: Köp en extra sill, salta ur och stekt den till middag och ät med löksås, kokt potatis som ett homage till det svenska köket. Det blir sällan så mycket bättre än så här…

Etiketter: , , , ,

2 svar to “Glöm inte den hela salta sillen”

  1. gunilla Says:

    Lotta, glasmästarsill är godast. Fick tag i några stora feta sillar som ligger i vatten. Håller med: undvik burksillen.
    Önskar dig en riktigt God Jul ( och avundas dig din johannisörtsnaps)

  2. lottabrinck Says:

    Visst är glasmästarsill bäst. Och jag kan med stolthet säga att jag ännu inte smakat årets Johannesört – jag gör den med mycket beska och av många, många blommor – blir det om man vill ha en riktigt röd snaps och lindrar med en anings honung…

    God Jul och Gott nytt år om vi inte hörs
    Lotta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: