Röd vitkålssoppa

Busenkelt och superbilligt. Idag när det blev mörkt redan vid två är kreativiteten som längst. Det får bli denna enkla soppa. Prinskorv var min favorits om barna men med chorizo får korven vuxensmak och med kikärter istället blir den en läcker veggosoppa.

Det här behövs till 3-4 portioner : 600 g, ca vitkål, 1 purjolök, 2 msk rapsolja eller smörolja, 1 burk (400 g) krossade tomater, 1 tärning grönsaksbuljong eller buljonggele, 1 tsk kummin antingen bröd- eller spiskummin, 250 -300 g prinskorv, chorizo eller 1 burk kikärter, salt, peppar, persilja eller basilika

  • Gör så här: Strimla vitkålen mycket fint antingen med kniv eller i matberedare. Snitta purjolöken, skölj mellan bladen och strimla.
  • Hetta upp oljan och fräs vitkål och purjolök under omrörning tills grönsakerna mjuknar men inte tar färg.
  • Häll på tomatkross, några deciliter vatten, smula i buljongtärning och lägg i kummin.
  • Låt puttra under lock tills kålen är mjuk, 15–20 minuter.
  •  Lägg i skivad korv när några minuter återstår. Kikärter kan koka med längre.
  • Smaka av med salt och peppar. Strö över finhackat grönt.

 Tips: Vill du ha mer smak, ersätt en del av vitkålen med fänkål. Saknar du vitlök, lägg i några skivadse klyftor. Givetvis kan man ersätta vitkålen med savojkål!

Ps. Vill du ha en riktigt god prinskorv? Välj Siljanscharks och vill du ha en riktigt god ekokorv välj Mälarcharks choritzo. Allt enligt CharkSMs paneler

Etiketter: , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: