Kikärtsoppa med spenat

Vad är det som säger att man bara ska äta soppa på torsdag? Vistt låter väl tisdagssoppa bra?

Den här soppan kan man göra på några olika vis. Antingen med spenat eller med mangold. Kikärterna kan bytas mot gula ärtor eller kanske ännu hellre spritade bondbönor. Itsället för matvete kan du ta mathavre eller matkorn. Tänk bara på att vissa fabrikat av matvete redan är saltade, sä var lite försiktig med saltet.

Det här behövs till 4 portioner:  1 burk (400 g) konserverade eller 3-4 dl kokta kikärter, 500 g djupfryst hel spenat, 1 stor gul lök, 1 vitlöksklyfta, 1 röd paprika, 2 msk olivolja, 1 dl matvete, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar, citron

  •  Gör så här: Skala och grovhacka lök och vitlök. Strimla paprikan.
  • Hetta upp oljan och fräs lök, paprika och vitlök lätt.
  • Häll på matvetet och tillsätt dessutom 1 liter vatten. Salta och peppra. Koka i 10 minuter under lock.
  • Förbered resten av grönsakerna under tiden. Skölj kikärterna . Tina spenaten något. 
  • Lägg i kikärter, spenat i soppan och koka ytterligare 5 minuter tills matvetet och paprikan är helt mjuka.
  • Smaka av med lite pressad citron eller servera med gremolta.
  • Bröd behövs för att man ska bli tillräckligt mätt.

Etiketter: , , , ,

2 svar to “Kikärtsoppa med spenat”

  1. @Spisat (Receptomaten) Says:

    Bara massa godis som jag ser det, måste provas och ligger på önskelistan nu🙂 Tack för god inspiration!

  2. lottabrinck Says:

    Hoppas att det smakar bra i höstrusket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: