Laktosfritt från Valio – 1

Finska mejeriet Valio är ledande när det gäller laktosfritt och lanserar nu två nyheter: Medelhavsyoghurt (10 %) och Mellancrème fraiche (23 %).

Jättebra att sortimetet växer tycker vi alla som har”mjölkmage” och delar måltiderna med andra laktosintoleranta. Men allt är inte perfekt. Så här tycker matspionen om Medelhavsyoghurt:

+ Mycket bra smak och tillskillnad från många andra laktosfria yoghurtprodukter har Medelhavsyoghurten en tydlig syrlighet. Fin len konsistens. Trevligt när inte alltför feta mjölkprodukter är goda.

– Varför 400 gram förpackning? Jämförbara produkter med laktos innehåller 500 gram. Därmed blir det svårt att jämföra pris. Dyrare än t.ex. Lindahls 500 gram Turkiska yoghurt (40 kr/kg). Många som är laktosintoleranta klarar dessutom yoghurt  (men inte fil) och framförallt om den är fet.

Övrig fakta: Per 100 g: 130 kcal, 4,5 g protein, 10 g fett varav 5,5 g mättat fett. Capris: 10 kr/400 g, 25 kr/liter.

Annonser

Etiketter: , ,

Ett svar to “Laktosfritt från Valio – 1”

  1. Paulina Kersztesi Says:

    Hej Lotta, jag arbetar på Valio och ansvarar för de laktosfria produkterna. Jag ville bara tacka för dina kommentarer på Valios senaste laktosfria nyhet. Jag välkomnar både ris och ros. Det är jättebra att höra vad som inte är lika bra så att man kan förbättra produkterna till konsumenternas fördel. Det är ju trots allt för konsumenterna de finns. Vad gäller förpackningen för denna produkt så är den packad i en 500 g burk. Men då produktens densitet är så pass hög, så fick det bara plats 400 g i förpackningen. Produkten är väldigt krämig och tjock. Det är den förklaringen som jag kan ge. Hoppas du förstår. Ha de gott! Hälsningar, Paulina på Valio

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: