Kolja med fänkål,tomat och pepparrot

Med färsk fisk på menyn blir det fest även om det bara är en vanlig tisdag. Det trevliga med färsk fisk är dessutom att det är riktig snabbmat. Åtminstone om det är frågan om filéer. Välj en enligt WWF grönmärkt fisk som t.ex. kravmärkt kolja, torsk eller sej.

Jag rimmande fisken snabbt, 20-25 minuter i riktigt salt lag medan jag skalade potatis och förberedde  ett fräscht fräs av fänkål, röd salladslök, körsbärstomater i olika färger och smaksatt med riven pepparrot.

Det här behövs till 4 portioner: 500 g filé av kolja, 1 ½ msk salt, 1 liter vatten, 1 stort (350 g) stånd fänkål, 2 röda salladslökar, ca 10 körsbärstomater, 2-3 tsk riven pepparrot, olivolja och smör till stekning

  • Gör så här: Dela fisken i 4 portionsbitar och låt rimma i 1½ msk salt och 1 liter vatten.
  • Förbered och låt potatisen koka medan fisken och fräset tillagas.
  • Halvera fänkålen, skär bort rotstocken och strimla. Strimla löken och halvera körsbärstomaterna.
  • Fräs i olivoljan tills fånkålen och löken mjuknat utan att ta färg. Blanda i körsbärstomaterna.
  • Stek fisken i het panna och ca 2 msk smör. Låt fisken få fin färg och bli i det närmaste genomstekt.
  • Fördela fräset över fisken. Riv över pepparrot och smaksätt med svartpeppar. Låt allt bli riktigt varmt.

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: