Knorr rensar bland tillsatserna

Bra. Nu har även Knorr rensat bland tillsatserna: Varken konstgjorda smakförstärkare eller färgämnen ska nu finnas i deras produkter. 

Dessutom har Knorr börjat tänka på att ha lägre saltinnehållet (mer om salt om några dagar) i åtminstone vissa produkter. Vilket givetvis är bra. Lite extra salt maskerar ju också ofta brist på smak från bra råvaror.

Så vill ni ha en god, inte för salt och dessutom glutamatfri buljong ta Knorrs buljongeléer: Fond Du Chef . Tillskillnad från Fond på flaska kräver inte buljonggeléen kylskåp. Men varför finns ingen fiskbuljong i detta sortiment?

Till nyheterna hör också att Unilever har påbörjat ett arbete för att bara använda råvaror från jordbrukare som kan garantera att de har ett ”hållbart” jordbruk.

Detta vill jag som ”Matspionen” ha mer info om. Vad menas med hållbart jordbruk – det är inte frågan om enbart eko från Unilevers sida. Vem certificerar och vad består kraven i?

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: