Frys inte in kaffe

Läser i en välrenommerad konsumenttidning att de rekommenderar oss att frysa in kaffe. Gör inte det! Smaken förstörs vid fryslagring och särskilt om du som det rekommenderas tar ut lite efter behov.

Inte ens att förvara kaffet i kylen är bra. Bästa kaffesmaken får du om du brygger eller kokar rumstemperade bönor. Kallt och framförallt fryst kaffepulver kyler av vattnet så att aromerna inte utvecklas.

Däremot borde kaffeförpackningarna vara mindre. Mer än en vecka i öppnad förpackning  behåller inte kaffet sin smak. Så ta med det öppnade kaffepaketet när du åker till stugan eller skänkt det till grannen när semestern vankas. 

Läs mer om kaffe bl.a. här och här i min blogg.

Annonser

Etiketter: ,

2 svar to “Frys inte in kaffe”

  1. J-P Olsson Says:

    En kaffekvarn och hela bönor är väl en bra investering och en enkel lösning på detta problem? Bönorna håller sig ju utan problem ett bra tag i glasburk el. dyl.

  2. lottabrinck Says:

    Låter vettigt.

    Enligt de uppgifter jag har fått från profesionella kaffemästare så håller omalda bönor sig bra i 20 dagar.
    Däremot ska man varken köpa lösa bönor i papperspåse eller förvara dem i påse. Så som du säger förvara i glasburk och köp vakuumpåsar.

    Men visst är det väl härligt att kaffe är så nyttigt nu för tiden?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: