Vatten och tranbärsjuice

Efter några minuters radiolyssnade kan jag vidarebefodra tre nyheter om dryck från USA:

  1. Vatten är bästa bantningsmedlet. Drick ett stort glas vatten innan du äter. Du går ner ivikt. Varför? Inget klarlagt ännu men troligtvis äter du mindre när magsäcken redan är halvfylld. Vatten har dessutom inga biverkningar och är garanterat kalorifritt. Den som är otörstig släcker inte heller törsten med sockerstinn läsk, juice eller kaloririk mjölk.  Eller aptitretande alkohol.
  2. Tranbärsjuice förebygger urinvägsinfektioner. Inte nytt, men nu har det kommit ytterligare undersökningar som visar att colibakterierna blir mindre ”klibbiga” om du drycker tranbärsjuice. De fastnar inte lika lätt i urinröret och urinvägarna helt enkelt. Colibakterier är de bakterier som vanligtvis orsakar urinvägsinfektion. En halv liter tranbärsjuice om dagen brukar vara lagom.
  3. Vitaminwater och dess tillverkare Coca-cola är stämda i New York för vilseledande, förledande  hälsopåståenden. VitaminWater (och liknande som Vitamino, Vitamin Well) bidrar inte positivt till hälsan. De är bara ett sätt att sälja sött, riktigt sött vatten på flaska till dubbla läskpriset med hjälp av en skvätt konstgjorda vitaminer som ingen behöver. Och halterna av de vitaminer som kan behövas är så små att effekten uteblir. Skulle halterna å andra sidan vara större finns risk för biverkningar och obalans. För mycket av en enskild vitamin hämmar upptaget av en annan.

Slutsats: Drick mer vatten och tugga i dig  mer frukt och grönt. Skippa alla söta dricker. Krånglar ”kisset” drick några glas tranbärsjuice.

Annonser

Etiketter: , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: