Årets överflöd i vinäger

Blev några buketter blomkål eller broccoli, gröna bönor, sockerärter, majrovor, morötter och lite lök över efter senaste måltiden med kokta grönsaker? Gör en förenklad variant av grekiska grönsaker. Dags igen för bonusmat.

Varva de kokta grönsakerna med skivad vitlök(okokt), persilja, någon tesked hela korianderfrön och/eller spiskumminfrön i en glasburk.

Vispa ihop en dressing av lika delar vitvinsvinäger, vatten och olivolja. Smaka av dressingen med salt och peppar. Smaken ska var hög. Häll över grönsakerna. Peta ner de översta grönsakerna med en gaffel så de verkligen hamnar under ytan. Skruva på ett lock och ställt kallt. Vänd gärna på burken lite då och då så att allt blandas.

Var sedan bara noga med att fixa upp de ”picklade” grönsakerna med en gaffel. Fingrar i burken ger mögel och annat som förstör.

Alla måltider och alla buffébord blir fullödigare med inlagda grönsaker.

Etiketter: , , ,

Ett svar to “Årets överflöd i vinäger”

  1. pizza Says:

    pizza

    Årets överflöd i vinäger | Lotta Brincks matblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: