Kokkaffe skyddar mot bröstcancer

Ni alla som gillar kokkaffe nu får ni revansch på alla hälsoprofeter: En ny svensk undersökning visar att de kvinnor som dricker fyra koppar kokkaffe om dagen inte drabbas av bröstcancer lika ofta som de kvinnor som bara dricker högst en kopp kaffe! Det är de specifika kaffefetterna som skyddar! Och dessa finns i betydligt högre grad (80 gånger högre koncentration) i kokkaffe än i bryggkaffe. 

Men eftersom kokkaffe kan öka riskerna för pancreascancer tillskillnad mot bryggkaffe så fortsätter jag att brygga mina dagliga koppar eller rättare kanna med kaffe. För kaffe är ju nyttigt som ni redan vet och kan läsa även här.     

Länge, länge varnade läkarna för kokkaffe. Och just för kaffefetterna. I kaffe finns ett fett som höjer kolesterolvärdet men vid bryggning med filter fastnar fettet i filtret. Numera är det ingen som pratar om detta sedan det visat sig att uppgiften om det skadliga fettet är mycket överdriven – kaffe står ju för mycket liten del av kostens totala fettintag- och dessutom är det enbart några Nederländska forskare som hittat fettets förmåga att höja kolesterolvärdet och vid upprepade försök har man inte sett denna effekt.  Trots detta finns uppgiften om kokkaffets skadlighet i hjärtlungfondens broschyr om hjärtinfarkt! Och dessutom står det att kokkaffe innehåller kolesterol. Och det vet ju alla att vegetabilier inte innehåller kolesterol, aldrig.

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

3 svar to “Kokkaffe skyddar mot bröstcancer”

  1. Mikkan Says:

    Ah, spännande läsning! jag har ju lärt mig att det är farligt om man inte filtrerar. Så dumt!

  2. Frys inte in kaffe « Lotta Brincks matblogg Says:

    […] mer om kaffe bl.a. här och här i min […]

  3. Farligt fett i kaffe? « Lotta Brincks matblogg Says:

    […] inte deltagarna dricka annat än brygg- och snabbkaffe. Samtidigt finns studier som visar att just kokkaffe skyddar bäst mot bröstcancer…Så vad ska man […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: