Semstertips för allergiker

Astma och allergiförbundet har sedan en tid en jättebra nyhetssida på nätet: www.matnyttig.se som man kan gratisprenumera på.

Nu lagom till att många planerar sina utlandssemsterar har de listat en lång rad nyttiga och praktiska tips som tex ett allergikort du har i fickan. Du beställer det från astma- och allergiförbundet.   Kortet  talar om vad du är allergisk emot på landets språk!  Och det är ju också smart att lära sig vad mjölk heter på turkiska om du är allergisk mot komjölk. Och det står på kortet förstås. 

Andra tips är att ta med vattenkokare (liten + adapter) för att enkelt kunna fixa säker dryck och soppa. Det går också att koka ägg i vattenkokare!

Själv har jag alltid med öl/konservöppnare med korkskruv och separat potatisskalare. Färska grönsaker och frukt tillhör de njutningar man bör unna sig på en resa …Och åtminstone jag vill skala min frukt innan jag sätter tänderna i den.

Det är onödigt att pröva en massa okända livsmedel som allergiker på resa men kan du inte bärga dig. Lägg lite av råvaran på insidan av underläppen. Svälj inte, håll tungan borta utan kolla bara hur det känns. Kliar eller svider det och sväller du upp hoppa av försöket här. Om inte vänta en stund och prova försiktigt.

Annonser

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: