Från nos till svans: Bastard i Malmö

 

Under en härlig helg i Malmö hamnar vi på restaurang ”Bastard” känd för att vara en ypperligt ställe för oss alla som gillar ”nos till svans mat”. Och det var verkligen en härlig restaurang även för dem som gillar mat från Iberiska halvön och de lantliga köken i Italien och Frankrike. Mycket charkuterier, inälvsmat, kokta grönsaker och baljväxter, ost men också alltid en fiskrätt på menyn. Inget billigt ställe men definitivt mycket prisvärt.

Vad åt vi då? Fransk lantpaté, lardo (salt, smakrikt italienskt speck), spanska småfiskar, lammbog, kummel i papper och skinka, korvar av olika slag.

Själv njöt jag av den timjanskryddade ”fläskkorven” tillsammans med pancetta (italienskt ”bacon”), grönsaker, linser och bönor som ses ovan. Höjdarrätt även om linserna kunde ha varit en aningen mer kokta…Mycket mätta blev vi också vilket inte alltid är fallet när man besöker bättre matställen.   

Så har ni vägarna förbi. Ta en korv på Bastard.

Annonser

Etiketter: , , ,

2 svar to “Från nos till svans: Bastard i Malmö”

  1. gunilla Says:

    tack för tipset- ska ju till Skåneland i sommar.

  2. lottabrinck Says:

    Du måste bara besöka Bastard, du som är frankofil, medelhavsälskare och inte har något emot inälvor på tallriken!
    Och det härliga med Malmö är ju också att allt i mat och restaurangväg är billigare än i Stockholm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: