Här kommer en riktig klassiker. Enkel och god vardagsmat. Godast är det förstås med stor ekologisk Bosarpskyckling men även vanlig är okey till vardags. Inget speciellt recept men desto fler olika rotfrukter ju läckrare…
Det här behövs til 4 portioner: 4-5 portionsbitar av kyckling, 6 större potatisar, 3 morötter, 3 persiljerötter, 4-5 mindre rödlökar, 2 msk olivolja, 2 klyftor vitlök, 2 msk japansk soja Citronsky: 1 citron, grönsaksbuljong : 1 tärning + 2 dl kokande vatten
- Gör så här: Värm ugnen till 250 grader.
- Dela kycklingen i portionsbitar.
- Skala potatis, rotfrukter och lök. Skär potatisen i klyftor, morötterna i kvartar på längden och persiljeroten i halvor.
- Lägg kycklingen, potatis, rotfrukter och lök i en långpanna. Ringla över olivoljan. Rör om så att oljan fördelas. Strö över skivad vitlök. Stek i 20 minuter.
- Blanda under tiden pressad citron med buljongtärningen upplöst i kokande vatten.
- Sänk ugnsvärmen till 200 grader, Häll på citronskyn, pensla kycklingen med soja och stek i ytterligare 20 minuter.
- Strö över peppar och klipp över lite vackra blad t.ex. persilja eller basilika.
Vill ni se en bild på rätten ovan se DN mat
Annonser
Etiketter: Bosarpskyckling, citron, Persiljerot, rödlök, soja, Vitlök
april 22, 2010 kl. 9:42 f m |
Låter gott! Vill tipsa dig om att Marabou ska lansera en helt ny chokladkaka inspirerad av Söderhavet. Den kommer bli magiskt god och vi vill gärna ha din hjälp att designa förpackningen! Vinnarens design kommer användas på omslaget till den nya chokladkakan och det finns fina priser att vinna.
På marabou.se/söderhavet kan du designa ditt förslag!
/Sofia