Älgfärsbiffar fyllda med getost

Ibland har man tur och hittar ett paket älgfärs i butikens  kyl eller frysdiskar. Gör då dessa läckra och lätta biffar.

Det här behösv till 4 portioner: 400-500 g älgfärs, 0.5 gul lök, 1 kokt potatis eller 0.5 dl ströbröd, 0.5 dl vatten, 1.5 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 ägg, 75 g vit getost, frysta lingon

  • Gör så här: Finhacka löken eller riv den.
  • Blanda lök, mosad kokt potatis eller ströbröd med vatten, salt, peppar och ägg. Rör till en slät smet. 
  • Låt stå och vila några minuter, använder du ströbröd krävs 10 minuter.
  • Dela getosten i 4 bitar. Rulla dem till kulor, platta till något.
  • Blanda älgfärsen i smeten. Rör ihop till en jämn fast smet.
  • Dela smeten 4 bitar. Forma en bit färs runt varje bit ost. Platta till så mycket som möjligt, men osten får inte synas.
  • Stek biffarna i medelvarm panna. Stäng av värmen och slå på lite vatten och en näve lingon.
  • Lägg på lock och låt efterkoka i 5 minuter.
  • Servera med mer lingon samt kokt pressad potatis och frysta sockerärter.

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: