Ibland har man tur och hittar ett paket älgfärs i butikens kyl eller frysdiskar. Gör då dessa läckra och lätta biffar.
Det här behösv till 4 portioner: 400-500 g älgfärs, 0.5 gul lök, 1 kokt potatis eller 0.5 dl ströbröd, 0.5 dl vatten, 1.5 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 ägg, 75 g vit getost, frysta lingon
- Gör så här: Finhacka löken eller riv den.
- Blanda lök, mosad kokt potatis eller ströbröd med vatten, salt, peppar och ägg. Rör till en slät smet.
- Låt stå och vila några minuter, använder du ströbröd krävs 10 minuter.
- Dela getosten i 4 bitar. Rulla dem till kulor, platta till något.
- Blanda älgfärsen i smeten. Rör ihop till en jämn fast smet.
- Dela smeten 4 bitar. Forma en bit färs runt varje bit ost. Platta till så mycket som möjligt, men osten får inte synas.
- Stek biffarna i medelvarm panna. Stäng av värmen och slå på lite vatten och en näve lingon.
- Lägg på lock och låt efterkoka i 5 minuter.
- Servera med mer lingon samt kokt pressad potatis och frysta sockerärter.
Annonser
Kommentera