Dags för påsksill

Jag vill verkligen inte påskhetsa utan bara påminna om att det börjar bli dags att planera för påsksillen. Köper du hela sillar med ben och skinn kräver de ett dygns ursaltning och blir bäst, godast om de får ligga i ättiks- och kryddlagen åtminstone ett, gärna två dygn innan de ska debutera på påskbordet.

Själv tänker jag göra glasmästarsill – det hör till både jul, påsk och midsommar och dessutom citronsill och kanske även en kryddad matjesill. Håll utkik recept på citronsill kommer! Här finns länk till glasmästarsillen.

Dessutom brukar jag alltid köpa en eller två extra sillar som efter urvattningen skinnas och benas som de övriga men blir till middag på direkten! Vad är bättre än stekt salt sill med löksås?

Och ni som är på jakt efter nyttiga fiskfettyror de långa Omega 3 fettsyrorna EPA och DHA, sill är det kanske billigaste och miljövänligaste sättet att få  sig dem på…Räkna med att 100 g sill ger mellan 2-3 g!

Ps. Tycker du det är för jobbigt och kladdigt att vattna ur, bena och skinna. Köp urvattnade filéer och gör dina egna inläggningar. De bästa urvattnade filéerna finns i fiskdisken. De färdigförpackade från industrin har en massa visserligen ofarliga men smakvidriga tillsatser.

Annonser

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: