Nudlar med lax

Äntligen måndag. Nu är det dags för vardagsmatlagning och snabbhet samt halvfabrikat som gäller för många av oss. Pröva de här goda nudlarna med grönsaker och laxkuber.

Det här behövs till 4 portioner: 500 g fryst lax i portionsbitar, 1,5 msk salt, 1 paket woknudlar (Santa Maria), 1 stor gul lök, 1 stor morot, 2 vitlöksklyftor, 2 stjälkar bladsselleri, 125 g färska champinjoner, 2 msk rapsolja (eller ännu hellre 1 msk sesamolöja + 1 msk rapsolja), 2-3 msk sweet chili sås, 1-2 msk soja, ½-1 msk malen ingefära, sesamfrö

  • Gör så här:  Rör ut saltet i 1 liter varmt vatten. Ta ut laxfiléer från förpackningen.
  • Lägg laxen i det varma vattnet. Efter 30 minuter kan du skära den i kuber.
  • Gör woken under tiden: Skala, ansa och strimla grönsakerna fint.
  • Hetta upp oljan i en wokpanna. Fräs lök, vitlök, morot och champinjoner tills de är krispiga men inte mjuka. Lägg i sellerin och låt bara bli varmt.
  • Rör ner ”woknudlarna” och häll på 4-5 dl hett vatten. Lägg på lock och låt puttra i 5 minuter.
  • Stek laxkuberna snabbt i anings aning olja i het panna tills de är knappt genomstekta (det eftersteker).
  • Strö laxen över det wokade. Ringla över Sweet chili, soja samt pudra med ingefära. Rör om.
  • Strö tills sist över sesamfrö och, om du har, klipp över färsk koriander, basilika eller annat grönt.   

Tips: Ta för vana att klippa ner kryddgrönt som blir över i en burk och stoppa i frysen. Skrapa bara av lite grönt när du behöver smaksättning nästa gång.

Etiketter: , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: