Lagring inte alltid ett problem

Om ni följt debatten kring Life butikernas annonsering om hur näringsvärderna har försämrats genom åren måste ni lästa detta svar från en av landets ledande forskare om odling av grönsaker, frukter och bär deras näringsinnehåll Marie Olsson.

Hon poängterar att bra lagring med moderna metoder liksom gamla beprövade som kyla, mörker vanligtvis inte försämrar näringsvärdet så mycket. Ibland kan tom näringsvärdet förbättras. Som vanligt är det syre som är problemet. Så hellre hela grönsaker och frukter än hackade. Gäller såväl kyl- som fryslagring.

Som vanligt är det bättre att öka portionen frukt och grönt än att stoppa i sig piller och kosttillskott. Dessutom billigare men blir ju inte mätt av piller och pulver. Bär, grönt tränger dessutom undan plats på tallriken och magen. Med mycket grönt får inte det onyttiga lika stort utrymme.

Ett bra tips så här års, inte nytt men effektivt: Satsa på djupfryst och frilandsodlat från medelhavet.

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: