Kycklinglever med tomat och senap

När det ligger ett paket kycklinglever från ekologiska Bosarp i kyldisken kan åtmonstone inte jag låta det ligga kvar. Det hamnar i varukorgen och just detta mellanlandade i frysen innan levern fräste i stekapannan.

Det blev ingen revoltionerande ny rätt utan grytan fick låna lite smaksättning från den käre stroganoffen. Gott smakade det i alla fall. Det hade blivit ännu godare med 200-300 g färska champinjoner…Nästa gång.

Det här behövs till 4 portioner: 400-500 g kycklinglever, 1 stor gul lök, 2 vitlöksklyftor, 2 msk olivolja, 1 burk krossade tomater, 1 msk ketchup, 1½ msk osötad senap, 2 tsk rosmarin, 1 tärning grönsakbuljong, 3 msk creme fraiche,  2 krm svartpeppar, salt, (saltgurka)

  • Gör så här: Skala och finhacka löken. Finskiva vitlöken.
  • Fräs löken, vitlöken i oljan. Häll på krossade tomater, ketchup, senap, rosmarin och smula i buljongen. Låt puttra under lock, åtminstone 10 minuter men gärna längre.
  • Strimla kycklinglevern grovt. Stek strimlorna i het stekpanna tills levern får fin färg.
  • Vänd ner kycklinglevernoch creme fraiche  i tomatsåsen. Smaka av med salt, peppar och lite mer rosmarin.
  • Låt bara grytan puttra tills levern är precis kokt, den ska fortfarande vara lätt rosa inuti.
  • Strö över hackad saltgurka eller servera gurkan vid sidan om.
  • Pasta är gott till.

Ps: Är du inte så svag för lever men gärna vill lära dig att äta denna deliktess är just kycklinglever bra att börja med. Den är mild och fin i smaken.

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: