Från jord till bord via ord

Måltidskunskap med och utan EKO:

I högen av pressmeddelanden hittar jag två härliga nyheter för oss som gillar kunskap och den makt som kommer med kunskap. Till hösten startar två utbildningar i måltidskunskap på två orter i Mellansverige:

Dels en ”vanlig” på Södertörns högskola för den som: vill arbeta på ett professionellt och medvetet sätt med mat eller dryck inom  restaurang, handel, storkök, utbildning, turism eller som journalist.

Eller med ekologisk inriktning vid Örebro Universitet : Programmet är ett nytt sätt att utbilda studenter inom måltid och hållbar utveckling eftersom det inkluderar både naturvetenskap och måltidskunskap i lika stora delar.

Härligt då kan vi se fram mot massor av spännande restauranger, livsmedelsföretag, butiker men också skarpa skribenter och kunniga matjournalister.

Annonser

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: