I love smoothie

Är jättesvag för smoothies. Antingen de där köpevarianterna som bara innehåller frukt och allra helst på mango och banan. Men mina hemlagade är billigare mer kompletta som mellanmål och goda på ett annat sätt.

Det här behövs för 1 stort glas: 1 banan (gärna mörkfläckig och söt), 1 dl frysta eller färska bär, 1½ dl naturell lättyoghurt, 1 tsk vaniljsocker

  • Just idag tog jag frysta hallon och gjorde så här: Grovskivade banan direkt ner i skålen.
  • Hällde på frysta hallon från frysen. Mätte upp och hällde på yoghurt. Du kan höfta också, det blir bra även om det blir lite mer eller mindre yoghurt.
  • Strödde över vaniljsocker. Körde med matberedare (mixer eller mixerstav är kanske bättre) till en fluffig ganska tjock drink.
  • Njöt.

Ps: Är inte alls känslig för syrlig smak men vill du ha sötare smak spetsa med lite honung, socker eller kanske mer banan. 

Tips: Yoghurt och banan liksom någon deciliter färska eller frysta bär eller fruktbitar är alltid basen när jag mixar en smoothie. Du kan förstärka med 1 msk hela linfön (sätter fart på mage) eller krossade (ger ett tillskott av Omega -3), vetegroddar (bra med vitamin-E), havrekli (sänker kolesterolhalten och stabiliserar blodsockernivån), nyponskalpulver ( ger smak och extra mycket antioxidanter) eller aprikosstrimlor (ger mer sötma och järn).

Annonser

Etiketter: , , , , ,

Ett svar to “I love smoothie”

  1. Mikaela Says:

    Jag är helt med på smoothietåget. Tycker att det där med banan i mest lämpar sig för hemmamakande, då man får äta det helt färskt. Inte lika gott sen på flaska. Nu är det papayasäsong, thank god, blir till underbara smottisar! Annars är en ny favorit att göra dem på frysta lingon och smaksätta med kakaonibs. Yummie!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: