Fredagsmys – Taco med kyckling

Om ni såg tv-programmet ”Landet Brunsås” häromkvällen kan ni inte missat Mexikos ambassadörs förtvivlan över svensk mexmat som inte ens kan kallas tex-mex. Hon berättade i alla fall att i Mexiko åt man kyckling och inte köttfärs till tacosen …

Som av en händelse kom jag ihåg att jag för sju år sedan gjorde ett kycklingrecept till Viföräldrar att servera till just tacos. Men jag gör inte anspråk på att detta skulle vara äkta tex-mex, utan det är en svensk barnanpassad variant. Ska det bli riktigt bra bör det också vara stekta svarta bönor – Frijoles refritos- samt salsa  cruda ( kall tomatssås) till.

Gör först en egen ”texmex” kryddblandning som du kan använda till olika texmex anrättning och spara till senare tillfällen: Blanda 3 msk salt med 1-2 msk socker, 1 msk chili flakes, 3 msk malen spiskummin, 1,5 msk paparikapulver, 3 msk torkad oregano och förvara i en liten burk.

Det här behövs till 4 portioner texmex kyckling: 375-400 g strimlad kyckling, 1-2 msk rapsolja, 1-2 msk hemlagad texmex krydda.

  • Gör så här: Se till att kycklingen är finstrimlad.
  • Hetta upp en stekpannan med rapsolja.
  • Lägg i kycklingen. Strö över 1-1½ msk texmex krydda. Stek till vacker färg.
  • Pressa över citron. Smaka av med texmex krydda.       

Servera med tomatsalsa, stekta svarta bönor och olika grönsaker efter smak…Se nedan

Tips: Vill ni trots allt ta köttfärs. Fräs rejält med hackad lök, vitlök, strimlad bladselleri tillsammans med köttfärs och smaka av med ”tex-mex” kryddan.

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: