Wokade nudlar – snabbare än snabbt

Ibland, alltför ofta, behöver man i en svinblick fixa käk. Det ska gå snabbare än snabbt. Då blir det wok med heta räkor och äggnudlar.

Det här behövs till 2 portioner: 1 burk (ca 370 g) skalade räkor i buljong, 2 portioner äggnudlar, 1 rödlök, 1 stor röd paprika, 1 msk vardera av raps- och sesamolja, 1 paket (200 g) djupfrysta sockerärter, 1 msk sesamfrön (oskalade) sås: 1 -2 krm chili flakes, 1 msk farinsocker, 2 msk japansk soja, 1 msk vinäger, 1 tsk malen ingefära, 1 pressade vitlöksklyfta

  • Gör så här: Börja med att koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Använd räkbuljongen för att få extra smak på kokvattnet.
  • Skala och skär löken i tunna klyftor. Strimla paprikan fint och  gärna också en del av sockerärterna.
  • Skaka ihop ingredienserna till såsen i en redningsbägare eller lite glasburk med lock.
  • Hetta upp olja i en wok- eller stor stekpanna.
  • Fräs lök och paprika några minuter under omrörning. Lägg i sockerärterna och när de är heta räkorna.
  • Häll på såsen och vänd ner de avrunna men varma nudlarna.
  • Strö till sist över sesamfrö. Och har jag  mot förmodan thaibasilika, koriander i fönstret eller i hackad form i frysen vänder jag  ner några matskedar.

Ps. Vegetarisk blir anrättningen med vanliga nudlar, kanske glasnudlar av mungbönor, och tofu.

Tips: Chilimängden är kanske i minsta laget för vissa. Prova dig fram.

Annonser

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: