Laxburgare för byggare och andra

Trött på den ”vanliga” laxfilén? Gör smarriga laxburgare. Till just till det här receptet är det faktiskt bäst med 500 g fryst lax. Jag brukar spetsa burgarna med några skivor rökt lax men för övrigt är det inget speciellt bara en bit purjo, lite pressad citron , potatismjöl och ett ägg.

Ett utförligt recept hittar du här:  Gott till är förstås krossad potatis och kanske hel spenat eller broccolibuketter. 

Lax såväl vild som odlad är bra mat för kroppsbygggare och andra hälsomedvetna. Innehåller mycket protein, vitamin-D och en del fett av högsta kvalitet. Räkna med att den odlade laxen innehåller ca 2,5 g långkedjiga Omega -3 fettsyror (EPA och DHA) s.k. fiskfettsyror. Den vilda ger något mindre eftersom den är mindre fet. Liksom all havsfisk är laxen också en bra källa till jod.

Annonser

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: