Vi vill veta priset

Vsst är det seger för matkvaliteten  att vi konsumenter inte bara väljer mat utifrån vad som är billigast. Det innebär dock inte att butikerna kan slarva med att uppge priset!

Sur kärring gnäller och tycker att det var ett ord i rättan tid när nu Konsumentverket ryter ifrån och visar med sin undersökning att var 10:e vara inte har eller har mycket svårhittad prisuppgift. När det gäller jämförpriser är det ännu sämre. Och ännu värre: 6 % av alla varor hade ett pris på hyllkanten och ett helt annat i kassan.

Känner ni igen er? Hur många av er har betalt mindre i kassan än vad som stod på hyllkanten eller vad som uppgetts i reklambladet?  

Hur ska man då kunna vara en medveten konsument om det inte går att jämföra pris mellan olika varor och mäta det mot kvaliteten? Och inte sjutton har jag tid att själv springa och skanna varan under den prisupplysare som alltid ska finnas. Känner hur jag blir surare och surare. Och var tog lagen om att alla varor som skyltas med i butiksfönstret ska ha synlig prislapp?   

Vad ska vi göra? Klaga, trakassera personalen om uppgifter om pris eller bojkotta butiker som är slarviga med prisuppgifter?

Sverige har kanske världens renaste och största butiker till ytan och antal artiklar men få länder har så lite personal ute på golvet. Dessutom är personalen ofta anonym. Hur många vet hur butikschefen ser ut, vad han (det är oftast en han) heter och vem har pratat med honom? Tror butikerna inte att service säljer?

Annonser

Etiketter: , , , , ,

2 svar to “Vi vill veta priset”

  1. Gabriella Says:

    Du har inte handlat på Hemköp i Saltsjöbaden ser jag 🙂

  2. lottabrinck Says:

    Nej, det har jag inte .
    Härligt att det finns bra och duktiga butiker. En fång rosor med andra ord till Hemköp Saltsjöbaden:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: