Chokladmousse med mint

Åter vid Fäbordtjärn. Det börjar bli kallt, minus 12 grader och januarisolen är blek men enbart en anings skärpa i skenet. L. och jag planerar för tv-kväll med Darling och Band of  Brothers. Darling kräver …Ja, vi funderar och kommer fram till en chokladmousse på mintchoklad. Vi har världens bästa chokald: ”Green&Blacks organic dark chocolate Mint” i kylen. Hurra!

Det här behövs till 5-6 små koppar: 100 g mintchoklad (se ovan), 30-40 mörk choklad (minst 70 % kakaohalt), 2 stora ägg, 2 msk strösocker.

  • Gör så  här: Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en liten skål. Smält i mikro, kör i 30 sekundetrs intrevaller på högsta effekt tills chokladen smält eller smält på gängse vis ovanpå en kastrull med kokande vatten.
  • Skilj vitor och gulor. Vispa vitorna till styvt skum. Balndsa ned sockret och vispa i ytterligare någon minut.
  • Låt den smälta chokladen svalna en anings. Rör i gulorna en och en. Blanda i hälften av de vispade vitorna.
  • Rör ner resten lite slarvigt, det gör inget om smeten blir lite strimmig.
  • Fördela i 5-6 små koppar eller glas. Ställ svalt i en timme eller två.
  • Garnera med hyvlad vit choklad eller några färska blad mynta. 

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: