Nyårsmat:Biff med örtpotatis och paprika

Det är potatisen och parikan som är det viktiga i den här rätten. Så servera det kött, kyckling , fisk eller vegetariska alternativ du tycker bäst om.

Det här behövs till 6 portioner som del i en meny: 1 kg potatis, 2 rödlökar, 2 gula paprikor, 2 röda paprikor, 1 grön paprika, 1 tärning grönsaksbuljong eller buljonggelé, 4 msk olivolja, 2 tsk osötad senap, 0,5 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 5 msk finhackad dill eller persilja, solrosskott, smågurkor 

  • Gör så här: Koka potatisen med skalet på.
  • Förbered grönsakerna. Skala och finstrimla rödlöken. Skölj och skär paprikan i bitar.
  • Lös upp buljongtärningen i ett par matskedar kokande vatten. Rör ihop olivolja, senap, salt, peppar och buljong till en sås. Späd ev. med lite kokvatten från potatisen. Smaka – det ska smaka mycket, om inte förstärk genom att ta lite mer av allting. 
  • Skölj och finhacka dillen.
  • Skala potatisen medan den är varm. Skär i ganska stora bitar.
  • Varva den varma potatisen med lök, paprika, dill och kött. Häll över den varma såsen. Håll varmt  medan du steker köttet eller vad du vill ha till.
  • Servera med solrosskott och små inlagda gurkor.

 Tips: Beräkna 150-200 g biff, oxfilé, lammstek per person och 150 – 175 g kyckling eller fiskfilé per portion.

Etiketter: , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: