Skädda på romerskt vis

Blev med hel skädda -sand- eller skrubbskädda- även om butiken valde att kalla den flundra… Tack Konsum Rådhuset för att ni servar mig med denna delikata fisk…Och ursäkta alla andra kunder att det bara fanns en stor kvar när jag länsat fiskdisken.

Stekte den först med köttsidan ned och avslutade med att genomstekta på skinnsidan. Hög värme till en början i några minuter och därefter medelvärme tills köttet var vitt och fast.

Som garnityr fräste jag några strimlade färska blad mangold i olivolja och smaksatte på ”romerskt vis” med skivad vitlök, några matskedar dadelbalsamico, några matskedar torrt vitt vin, några matskedar kapris, en halv deciliter russin samt lika mycket rostade halverade och skållade mandlar…Till detta krossad potatis med vitlök, basilika och olivolja.

Gott , mycket gott och för att fira att snön kom öppnade H. och jag en flaska ”Inzolia Charrdonnay, Piccini”. Scilianskt, ekologiskt och snabbkylt i snön. Får man ha det så här bra en vanlig tisdag i december?

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: