Norra Stockholms bästa lunch?

Det är kanske för mycket sagt men Olles Krog i Akalla Industriområde är något ”utöver det vanliga” som GH. alltid uttryckte det:

En jättelik matsal med tygdukar och scen där det på helgerna är persiskt nöjesplats. Nu så här en vanlig torsdag i december trängs vi med hundratals – jag överdriver inte – hantverkare, bilmeckar, taxichafförer, studenter och en och annan invandrarfamilj. Inte många kvinnor men mycket etniskt blandat inte bara vad det gäller matgästerna utan också menyn. Oxbringa, ärtsoppa trängs med moussaka och grillad lax. Tillbehör stekt potatis, bulgur och persiskt ris.

Meny och meny förresten, det är frågan om buffé : Det går bra att blanda hej vilt och ta så mycket som du orkar. Salladsbordet är enormt. Börjar svenskt i ena ändan med keso, rårivna morötter, majskorn, groddar, strimlad isbergssallad för att sedan ta sig med bönsallad, marinerade lättkokta grönsaker, hoummos,  persisk tonfisksallad, mhamara, fefferoni, oliver m.m. i oändlighet. Framförallt har de en mycket god taboelleh mellanösternstyle dvs. med mycket persilja, tomat, paprika, citron och inte som den franska trista kopian med mest bulgur eller ännu värre couscous…

Knäckebröd förstås – det är ju ett hantverkareställe men också pitabröd och mörkt rågbröd. Färskt frukt samt en dessertbord med chokladmousse, glass, petite chouxer, chokadtryffel, baklava, kokoskakor och sådana där små persiska plättar med färskostkräm i mitten…Inte ens kaffet hinner bli gammalt på detta ställe.

Åttifem pix kostade det oss visserligen men mätta blev vi och fulla av oväntade matintryck. Så alla matnördar vill ni uppleva crosscooking på blåställsnivå  besök Olles Krog.

Annonser

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: