Fredagsmys: Korv med hetta och sval slaw

Äntligen är det fredag. Ikväll blir det korv. Ja, en riktigt god, köttig och stark chorizo eller kabanozzen längtar jag efter. Till den serveras cole slaw ett gammalt DN recept. Hyvla lika delar vitkål (gärna spetskål) och isbergssallad och blanda med en cole slawdressing av yoghurt, sötsenap och svartpeppar. Extra smak får anrättningen av salladslök och persilja. Dessutom vill jag ha en typ av bönsalsa med lite hetta av chili antingen i form av chili flakes eller färsk hackad chilipeppar. Basen är som vanligt en burk favvobönor eller 3-4 hemkokta, rejält med hackad rödlök och vitlök, några tomater samt gärna en avokado. En näve finhackad basilika eller varför inte ruccola ger även det extra smak.

Tips: Halva tråget ruccola kvar? Grovhacka, frys in och använd någon deciliter nästa gång det vankas potatismos eller grönsakssoppa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: