Alkoholens baksida

Det här kommer inte att handla om mat bara om dryck. Missbruk av dryck.

Satt i fredag/lördag på akuten i Stockholms innerstad med L.. Vi började vid halv nio på närakuten och träffade sköterska på ”riktiga” akuten vid 10. Varnades för att natten kunde bli lång men vi hade inget val. Fram till midnatt var det mest gamlingarna.

Därefter droppade de in: De men blodiga huvuden, krossade knän, dubbelsidiga blåtiror, utsparkade och tandlösa käftar, knivskurna armar… Det var förortskids men de kostymklädda festprissarana, de sjaviga men också de ytterst vanliga svennarna dominerade . De var alla mellan 20 och 40 år, de vara alla berusade och de var alla män.

Vårdpersonalen och polisen hade fullt upp.  L. fick sina undersökningar men det tog tid. Först vid 5 på morgonen hamnande hon i en sjukhussäng. Men det känns inte okey att det var fylleskallarna som stal tid och vård från L. 

Det snackas om att vaccinationen mot baconfebern tär på resurserna men det är peanuts i jämförelse med mäns helgmissbruk av alkohol. Och Jimmie Åkesson med anhang: Det är inte invandrarna som belägger platserna på akuten en fredag- eller lördagkväll. Helgfyllan är en svensk tradition.

Annonser

Etiketter: , , , , ,

2 svar to “Alkoholens baksida”

  1. Lotta Says:

    Fy vilket elände.

  2. lottabrinck Says:

    Vi var chockade och den gamla sanningen att alkoholen står bakom en majoritet av alla sjukvårdskostnader blev effektivt illusterad.

    Och frågan inställer sig varför super våra ”hyggliga” svenska män?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: