Fredagsmys a la Lady och Lufsen

Lady och Lufsen mat kallar jag köttbullarna som i mitten gömmer ett hjärta i form av en liten körsbärstomat. Receptet publicerades  i Dn:s matspalt när jag vickade på Provköket…För övrigt är det inget speciellt med själva köttbullarna, möjligtvis att de är större än gängse hemlagade.

Tagliatellepastan, som serveras till, blir läckrare och vackare om du låter en liten zucchini och två morötter i strimlor koka med de sista minuterna.

Behövs en förrätt? Det är ju trots allt fredag och trevligt med en lite längre stund kring bordet som det automatiskt blir om man lägger till en rätt. En av mina favoriter är snabbmarinerade champinjoner. Skölj och skiva 300-400 g färska champinjoner. Lägg i en vid skål. Strö en halv tesked salt över. Blanda samtidigt ihop en marinad av 2 msk olivolja, 2 msk balsamvinäger, 1 pressad vitlöksklyfta och en aningen svartpeppar. Låt svampen vätska sig i ungefär 30 minuter (ingen fara om tiden blir den dubbla), rör om lite då och då under tiden. Vänd ner en dl hackad persilja (eller basilika) och häll över marinaden när det är dags att sätta sig till bords. Njut den marinerade svampen tillsammans med salladsblad av något slag.

Annonser

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: