Baba Ghanoush

Blev så sugen på baba ghanoush apropå mitt eget tidigare inlägg. Egentligen blir baban allra bäst om auberginerna grillas över öppen eld. De ska ha en riktigt tydlig  röksmak. Det är ju frågan om beduinmat. Men det går också att grilla direkt under grillelementet i ugnen. 

Det här behövs: 2-3 aunerginer (800-900 g), 2 vitlöksklyftor, 0,5 dl tahini, 1 citron, 0,5 tsk malen spiskummin, salt, paprikapulver, olivolja.

  • Gör så här: Grilla auberginerna tills de får riktigt mörkt, nästan bränt skal. Vänd frukterna så att alla sidor får färg.
  • Gör ett snitt i skalet och gröp ur innanmätet med sked.
  • Mixa till ett mos med vitlök, tahini, pressad citron samt lite spiskummin. Smaka av med salt.
  • Garnera med strängar av paprika och ”ett öga” av olivolja.
  • Njut tillsammans med bröd, bönsallad och dippa grönsaksstavar i moset. 
Annonser

Etiketter: , ,

3 svar to “Baba Ghanoush”

  1. Boel Stier Says:

    Och så kan man garnera med granatäppelkärnor! Deras röda lyster gör sig så fint mot den mörka röran. Så fick jag babaghanoush serverad i Beirut en gång och det var så fint.

  2. lottabrinck Says:

    Låter jätteläckert med granatkärnor. Och vackert! Det måste jag prova.

  3. Mangolddolmar á la Fäbodtjärn « Lotta Brincks matblogg Says:

    […] Sugen på Baba Ghanoush: https://lottabrinck.wordpress.com/2009/11/12/baba-ghanoush/ […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: